Contextuele Therapie

Contextuele Therapie richt zich op jouw als persoon maar ook op de context, met andere woorden, waar kom je vandaan, hoe ben je opgegroeid, hoe is je jeugd geweest en waarom maak je bepaalde keuzes in het leven. Een groot gedeelte is te herleiden naar je jeugd. Aan de hand van een genogram (stamboom tekening) brengen we je gezin in kaart en 2 generaties daarboven. Dan gaan we aan de slag……

“Leven is een balans tussen geven en nemen”

Hoe het werkt

Contextuele Therapie richt zich op de relaties van mensen en in het bijzonder de relatie (context) waarin je bent geboren cq opgegroeid. Middels de therapie krijg je inzicht in je eigen functioneren en waar dat vandaan komt en op gebaseerd is. Soms heb je daar zelf mensen uit je context letterlijk voor nodig en sluiten soms ook aan binnen een therapeutische sessie.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling is dat de client verder kan met inzichten die hij/zij verworven heeft binnen de Contextuele Therapie.

Inzicht verkrijgen in je zelf en welk effect je hebt op anderen binnen je context.

Werkwijze van Praktijk Balanced

We starten met een intake gesprek. Daarin bespreken we waar je aan wilt gaan werken en maken we daar samen een plan voor.

Je start met een intake en daarin wordt in gezamenlijkheid bepaald waar je aan wilt gaan werken en inzicht in wil krijgen.

Hoe lang duurt de behandeling

Het aantal sessies is sterk afhankelijk van de problemen die je ervaart en waar je aan wilt werken.

Voor wie is het geschikt

De therapie is geschikt voor iedereen.